Nedenfor er listet en del af svarene på de praktiske spørgsmål, der kan opstå for elever og forældre på HAY Skolen. Hvis du savner en oplysning, er du velkommen til at kontakte skolen eller klasselæreren.
A
I 9. klasse er der 2 skriftlige terminsprøver, 1 mundtlig i hver af fagene dansk, matematik, engelsk og tysk, Folkeskolens Skriftlige Afgangsprøve i maj, samt Folkeskolens Afgangsprøve i mundtlige fag i maj-juni.
Ved alvorlig eller længerevarende sygdom skal skolen kontaktes enten via klasselærer eller via kontoret.
B
Besøg er på den ene side velkomment, men kan på den anden side gribe forstyrrende ind i den daglige undervisning. Det skal derfor aftales i god tid med klasselærer og skolens ledelse.
Skolen benytter to busser fra Vallensbæk Turistfart til transport af eleverne til og fra skole. Der afkræves brugerbetaling for at benytte dem. Den ene bus kører fra Tåstrup via Albertslund, Glostrup, Rødovre og Hvidovre. Den anden kører fra Hundige via Ishøj, Brøndby Strand og Avedøre. For nærmere oplysninger om stoppesteder, kontakt skolen. Der er faste pladser i busserne. Skolen fastsætter disse.
Elever, der tager med HT, kan få dækket transporten af Befordringsudvalget. Staten dækker delvist befordring mellem hjem og skole efter nærmere regler. Ansøgningsskema fås på skolen.
Afstandskriterierne er: Længere end
Bh.-3. kl.: 2,5-12,5 km
4.-6. kl.: 6,0-16 km
7.-9. kl.: 7,0-16 km
10 kl.: 9,0-17 km
For nærmere oplysninger kontakt skolen eller se på www.befordringsudvalget.dk
E
Ved ferier uden for de fastlagte ferier skal skolen give tilladelse på forhånd. Kontakt skolens ledelse eller klasselæreren. Ferier bør så vidt muligt begrænses til de af skolen fastlagte tidspunkter, da elever, der tager ekstra ferier, risikerer at komme bagud fagligt.
F
Forældremøder og -konsultationer
Skolen afholder et årligt forældremøde for alle klasser samme dag, hvor der dels er mulighed for at fortælle nogle generelle ting om skolen og dels er mulighed for at være sammen i klasserne hver for sig. Hver klasse har desuden to forældrekonsultationer i løbet af året, hvor klasselæreren, dansklæreren og matematiklæreren er tilstede. De øvrige lærere vil være tilstede efter behov.
Fri til tandlæge eller læge i skoletiden
Børnene skal naturligvis have mulighed for at gå til den skoletandpleje og lægen, hvor de hører hjemme, men det bør undgås, at de er væk fra skolen hele dagen.
I
Idræt foregår ved Valby Idrætspark. Da vi her har mulighed for omklædning skal eleverne have idrætstøj og håndklæde med. I vinterhalvåret er vi inde, så der skal eleverne have indendørssko med, mens vi i sommerhalvåret er ude, hvilket kræver udendørssko. Der er ikke badetvang, men vi opfordre alle eleverne til at bade efter undervisningen. Elever, der er ønskes fritaget fra undervisningen skal have seddel med hjemmefra, og de skal være til stede.
For at blive optaget på HAY Skolen er det en betingelse at eleven kan tilstrækkeligt dansk.
Ved ønske om indmeldelse, kontaktes skolen, der så sender et ansøgningsskema. Når vi har modtaget ansøgningsskemaet, kontakter vi jer og indkalder jer til en samtale og en mindre prøve for børnene. Derefter vurderes jeres ansøgning af skolens ledelse og lærere. I vil modtage besked hurtigst muligt.
Af oplysninger vi ønsker at få i forbindelse med samtalen på skolen er bl.a.:
Ønsket klassetrin
Tidligere skole(r)
Deltagelse i specialundervisning
Kroniske sygdomme som fx sukkersyge, epilepsi m.m.
Andre særlige forhold omkring familien eller barnet
K
På HAY Skolen modtager alle eleverne karakterer 3 gange årligt. Op til og med 5. kl. som standpunktskarakterer og fra 6. kl. som karakterer efter 12-skalaen. Lærerne i dansk, matematik, engelsk, tysk og fysik/kemi giver desuden skriftlige kommentarer i karakterbogen. Karaktererne følges op af samtaler med eleverne og med forældrekonsultationer.
En stor del af det skriftlige hjemmearbejde gives der også karakter for.
Alle elever har en kontakt/meddelelsesbog, som er det praktiske forbindelsesled mellem skole og hjem. I kontaktbogen skriver forældre, når deres barn har været fraværende på grund af sygdom, eller hvis barnet skal have fri fra skolen.
Lærerne kan også have behov for at sende en besked hjem. Kig derfor i kontaktbogen med jævne mellemrum, og sørg for, at kontaktbogen altid befinder sig i barnets taske.
Mistes bogen skal en ny købes på kontoret.
L
Farligt "legetøj" såsom fyrværkeri, softguns og lignende er ikke tilladt på skolen og vil blive konfiskeret.
6. og 9. kl. kommer på lejrture af op til en uges varighed med delvis brugerbetaling. Øvrige klasser vurderes fra gang til gang.
Eleverne må på alle klassetrin regne med både mundtligt og skriftligt hjemmearbejde i rimeligt omfang. Skolen lægger vægt på, at eleverne møder velforberedt og til tiden for derigennem at opøve gode arbejdsvaner og ansvarlighed.
M
Da børn lærer mere og bedre, hvis de får ordentlig frokost, opfordres alle forældre til at sørge for en god og sund madpakke hver dag. Sørg også for, at børnene får en god morgenmad, så de får en god start på dagen.
Børn har ikke godt af for meget slik og sodavand, så begræns det til særlige lejligheder, fx i forbindelse med fødselsdage.
Det accepteres ikke, at elever benytter mobiltelefoner i undervisningstiden, og telefonerne skal derfor være slukkede. På ture o.l. aftales det med lærerne, om det er tilladt at have mobiltelefoner med.
Der opkræves særskilt betaling for modersmålsundervisningen.
Girokort til skolens mælkeordning udleveres i klasserne hvert halve år. På andre tider kan de fås ved henvendelse til klasselæreren. Husk at der går ca. to uger fra girokortet er betalt til mælken kan udleveres.
O
Eleverne skal selv anskaffe ordbøger til stavning og fremmedsprog til hjælp ved hjemmearbejdet.
Skolens ordensregler kan ses her.
R
Busserne ankommer | Ca. kl. 8.00 |
1. time | Kl. 8.10-8.55 |
2. time | Kl. 8.55-9.40 |
Frikvarter | Kl. 9.40-9.55 |
3. time | Kl. 9.55-10.40 |
Spisefrikvarter | Kl. 10.40-11.15 |
4. time | Kl. 11.15-12.00 |
5. time | Kl. 12.00-12.45 |
Frikvarter | Kl. 12.45-13.00 |
6. time | Kl. 13.00-13.45 |
Frikvarter | Kl. 13.45-13.50 |
7.time | Kl. 13.50-14.35 |
Mandag slutter kl. 14.35, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 13.45 og fredag kl. 12.45. Busserne kører umiddelbart efter sidste time.
Rygning på skolens område er ikke tilladt.
S
Skolen har en fast skolevejleder, der kan kontaktes på skolen. Hans opgaver er at råde og vejlede eleverne mht. erhvervs- og uddannelsesvalg efter 9.kl., varetage praktikperioder for 8. og 9. kl. samt uddannelsesbøger på alle klassetrin.
Der tilbydes støtteundervisning efter behov. Elever med behov for særlige tiltag henvises til bopælskommunen.
Skolen har en sundhedsplejerske fra Københavns Kommune tilknyttet, der kommer en gang om ugen. Hun varetager de årlige undersøgelser af eleverne på alle klassetrin, undtaget i 9. kl., hvor det er skolelægen, der kommer, samt undervisning efter behov i bl.a. ernæring.
T
Børnene får udleveret to slags bøger, dels opgavebøger og kladdehæfter, der må skrives i, og dels taskebøger, der er skolens ejendom. Taskebøgerne skal helst holde nogle år, så de skal være forsynet med bogbind og de skal afleveres i slutningen af året i nogenlunde samme stand, som de blev udleveret i. Hvis de er blevet ødelagt eller mistet af eleverne, skal de erstattes.
Eleverne anskaffer selv tegneredskaber som passer, lineal, vinkelmåler og lignende samt lommeregner. Spørg matematiklæreren, hvis du er i tvivl.
Skolen afholder 2 skriftlige terminsprøver for 8. og 9. kl. årligt i dansk (skriftlig fremstilling og retstavning) og matematik. Desuden afholdes der en årsprøve for 7. og 8. klasse i slutningen af skoleåret. Se årsplanen for tidspunkter.
Skolen har sat et trådløst netværk op, der understøtter både 802.11b og 802.11g WiFi standarderne. Dette gør det muligt at komme på Internet og server overalt på skolen, hvis man har en bærbar pc med trådløs netværksadapter. Den trådløse netværksadapter er ofte indbygget i nyere bærbare, men kan ellers anskaffes til priser mellem 300 og 600 kr. alt efter hvilken løsning man vælger. Der er tre forskellige muligheder:
Hvis man ønsker at bruge en stationær kan man desuden få den trådløse netværksadapter som PCI-kort.
Fælles for alle løsninger er, at de skal understøtte enten 802.11b eller 802.11g WiFi-standarden samt krypteringsstandarden WEP. Forskellen mellem standarderne er først og fremmest hastigheden og prisen; 802.11g er en del hurtigere og noget dyrere.
Efter installation vil adapteren automatisk "se" skolens net og man kan så vælge at tilslutte sig det. Dette kræver dog en kode, der kan fås hos it-vejlederen.
For at kunne hente og gemme dokumenter på serveren, er det nødvendigt at op rette mappen på serveren som netværkssted. I Windows XP gøres det ved at åbne mappen "Netværkssteder" og trykke på "Opret et netværkssted". Tryk Næste og "Vælg en anden netværksplacering". I adressefeltet skrives \\server\mappens navn (ex \\server\9kl). Når man så senere ønsker at gå ind i mappen, vil man blive bedt om at logge på med sit normale brugernavn og adgangskode.
It-vejlederen er gerne behjælpelig med spørgsmål angående
installation og opsætning.
Ture med et vist fagligt indhold betales overvejende af skolen, mens ture uden fagligt indhold (Tivoli m.m.) overvejende betales af eleverne selv.
V
Skolens vedtægter kan ses her.
Værdigenstande og større beløb bør ikke medbringes og kan ikke erstattes af skolen, hvis de ødelægges eller bortkommer.